АктуальноНовини

Граничні рівні оптово-відпускних і порівняльних (референтних) цін на препарати для лікування осіб із гіпертонічною хворобою

09/09/2013

З метою громадського обговорення 4 вересня 2013 року Міністерство охорони здоров’я України оприлюднило проект змін до Реєстру граничного рівня оптово-відпускних цін і порівняльних (референтних) цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, затвердженого наказом МОЗ України від 01.06.2012 р. № 419.

Відповідно до п. 3 постанови № 554 «Питання удосконалення реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою», МОЗ України в місячний термін повинно встановити і оприлюднити граничні рівні оптово-відпускних і порівняльних (референтних) цін на зазначені лікарські засоби.

Постановою КМУ № 554 внесено зміни до Пілотного проекту і Порядку часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб із гіпертонічною хворобою, затвердженого постановою КМУ від 05.09.2012 р. № 907.

Згідно зі змінами, крім 7 молекул, що підпадають під дію Пілотного проекту, у нього також включені фіксовані комбінації таких діючих речовин:

  • еналаприл (комбінація з гідрохлоротіазидом );
  • лізиноприл (комбінація з гідрохлоротіазидом );
  • амлодипін (комбінація з лізиноприлом ).

Таким чином, оприлюднений проект наказу МОЗ України містить перелік препаратів, на які поширюється дія Пілотного проекту, – 330 торгових найменувань.

МОЗ України також оприлюднив наказ від 15.08.2013 р. № 726, яким вносяться зміни до Порядку розрахунку граничного рівня оптово-відпускних і порівняльних цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою, затвердженого наказом МОЗ України від 29.05.2012 р. № 394.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ