АктуальноНовини

Хірургічне лікування раку порожнини рота визнано найбільш ефективним

09/01/2014

У пацієнтів, які страждають на рак порожнини рота, суттєво більше шансів на одужання у разі, коли вони погоджуються на операцію відразу, а не після проведення курсу хіміотерапії. Медики з Центру онкологічних досліджень (Мічиганський університет) проаналізували історії хвороби 19 пацієнтів із раком, що прогресує, у ротовій порожнині. Ці пацієнти отримали дозу особливої індукційної хіміотерапії, щоб з’ясувати, чи є на неї позитивна реакція і визначити подальший план лікування.

Ті пацієнти, чия пухлина в результаті першої стадії зменшилася наполовину, отримували ще додаткові курси хіміо-і променевої терапії, а ті, у кого не виявилося адекватної відповіді, пройшли через операцію з подальшою променевою терапією. У першій групі, яка складалася з десяти осіб, лише троє повністю одужали і в наступні п’ять років не мали будь-яких рецидивів. Серед дев’яти хворих, які отримали хірургічне лікування після індукційної хіміотерапії, тільки двоє залишилися в живих через п’ять років.

Ці результати дослідники порівняли з групою хворих, які спочатку пройшли через хірургічну операцію з подальшою реконструкцією тканин: виявилося, що серед останніх результати одужання і збереження нормальної функції ротової порожнини значно вищі. Медики визнають, що стратегія індукційної первинної хіміотерапії повністю довела ефективність у випадках раку гортані, однак при злоякісних пухлинах порожнини рота (ясен, внутрішньої поверхні губ або щік), за їх словами, такий вибір не виправданий.

За матеріалами Медновелті

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ