АктуальноНовини

“Інтерхім” надає пацієнтам хоспісів благодійну допомогу — дарує таблетований морфін

07/03/2013

Компанія “Інтерхім” пропонує як благодійну допомогу передати понад 16 тис. упаковок знеболювальних засобів (у тому числі з таблетованим морфіном) до хоспісних закладів і відділень паліативної допомоги для лікування тяжко хворих пацієнтів. МОЗ України має розподілити ліки.

Як повідомляє Державна служба України з контролю за наркотиками, в Україні є серйозна проблема з доступом до знеболювальних препаратів, хоча 428 тис. осіб щороку потребують паліативної допомоги й знеболювання для полегшення страждань. Проте навіть онкохворі пацієнти донедавна мали критично обмежений доступ до необхідних препаратів і були змушені страждати від постійного болю, адже доступною була лише ін’єкційна форма морфіну. А для жителів сільської місцевості ситуація була ще складнішою через територіальні проблеми. Крім того, ін’єкційна форма морфіну зобов’язувала хворих щоденно відвідувати аптеки, які в сільській місцевості часто знаходяться дуже далеко. Таблетована форма позбавляє тяжкохворих людей цієї необхідності, а також дає можливість приймати знеболювальне самостійно, без допомоги медиків. Відсутність таблетованої форми морфіну правозахисники визнавали основною проблемою в забезпеченні тяжкохворих пацієнтів адекватним знеболюванням.

Державна служба України з контролю за наркотиками розробляє низку заходів для запобігання потрапляння опіоїдних анальгетиків у незаконний обіг.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ