АктуальноНовини

Кінострічка замість анестезії

04/05/2013

Британські лікарі з лікарні Петерборо почали під час ортопедичних операцій заміняти загальний наркоз на улюблені фільми пацієнтів. Лікарі помітили, що за переглядом улюбленого фільму пацієнтам достатньо місцевої (спінальної) анестезії, аби відволіктися й не думати про те, що коїться в операційній. Улюблена кінострічка допомагає пацієнту розслабитися, а щоб його не турбували звуки в операційній, пацієнт вдягає шумоізоляційні навушники. Автор цієї ідеї Річард Гріффітс розповідає, що деякі пацієнти так захоплюються стрічкою, що не помічають, як закінчується операція, а дехто навіть засмучується, що операція, яка триває не більше години, закінчується до того, як скінчиться фільм.

При застосуванні спінальної анестезії анестетик уводиться в простір між двома оболонками спинного мозку. Доктор Гріффітс пропонує використовувати свою методику на пацієнтах похилого віку, які важко переносять загальну анестезію. При застосуванні місцевої анестезії пацієнти залишаються при свідомості й отримують менше шкоди від наркозу. Одна з пацієнток доктора Гріффітса, 75-річна Айріс Квіроло, задоволена методикою, застосованою під час операції по відновленню зламаного стегна. Айріс каже, що для неї це був позитивний досвід, і вона вважає, що операції мають проводити саме так.

У фільмографії лікарні Петерборо є стрічки “Звуки музики”, “Залізна хватка” і “Брудні танці”, хоча з часом медики планують розширювати асортимент “операційних” фільмів.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ