Аптечные будниНовини

Комунальні аптеки Черкаської області об’єднають в єдину мережу

20/03/2012

Усі комунальні аптеки Черкащини незабаром будуть об’єднані в єдину систему. Центром об’єднання стане найпотужніше комунальне підприємство області – «Фармація».

Причиною  такого рішення стало те, що наразі ціни в комунальних аптеках подекуди значно більші, ніж в приватних, хоча повинно бути навпаки. Це пояснюється, по-перше, фінансовою роздрібненістю комунальних закладів. У кожного з них – власний оборот коштів, який є недостатнім, через що в результаті й завищуються ціни на закупівлю лікарських засобів.  По-друге, комунальні аптеки забезпечують безкоштовними ліками «чорнобильських» хворих, утримуюсь сільські аптеки, забезпечують ветеранів війни ліками за пільговими цінами та ін. Все це не є вигідним, і приватні аптеки від подібної діяльності відмовились. А по-третє, комунальні аптеки, на відміну від приватних, здійснюють невеликі обсяги закупівлі, саме тому для них не діє система знижок.

Вирішити проблему можна шляхом об’єднання всіх комунальних фармацевтичних підприємств, завдяки чому відбудеться злиття капіталів, збільшиться товарообіг, об’єм закупівель . Все це дозволить працювати безпосередньо з виробником, оминаючи посередників, а також претендувати на значні знижки.  В результаті кінцева роздрібна ціна на лікарські засоби зменшиться на 25-30%. Окрім цього можна буде контролювати ціни на препарати в усіх аптеках області одночасно.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ