Новини

Лідер в організації системи екстреної медичної допомоги

14/01/2013

Прес-служба МОЗ України повідомляє, що лідером в організації системи екстреної медичної допомоги на сьогодні є Харківщина. Регіональна служба меддопомоги злагоджено працює не лише в інтересах людей, які проживають на території Харківської області, за необхідності медики готові залучати свої бригади до обслуговування сусідніх областей.

За даними ГУОЗ, на дорогу до пацієнта харківські бигади екстреної медичної допомоги витрачають близько дев’яти хвилин по місту, а в районах області за умов тимчасового використання старої системи отримання, реєстрації й передачі викликів — 23 хвилини.

Керівництво областй переконане, що система надання екстреної медичної допомоги, передбачена відповідним Законом України, який вступив у дію з 1 січня 2013 року, потребує ефективних управлінських і організаційних рішень. Всім зрозуміло, що пацієнт, який викликає бригаду екстреної допомоги, незалежно від місця проживання за необхідності має бути доставлений у найближчу лікарню, у якій працює відділення екстреної медичної допомоги. Тому питання №1 у регіоні –  це забезпечення гідних умов у відділеннях усіх багатопрофільних лікарень.

Профільне управління області інформує, що на утримання служби екстреної медичної допомоги Харківщини цього року з державного бюджету має бути виділено 165 мільйонів гривень. На переконання медиків, цього має вистачити, щоб укомплектувати бригади всім необхідним. Медики Харківщини також розраховують, що в цьому році вони зможуть одержати додаткові кошти з державного бюджету на поповнення парку карет швидкої.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ