АктуальноНовини

Ліцензування імпортних ліків зменшить кількість неякісних препаратів

25/02/2013

Чиновники  вже вкотре заявляють, що ліцензування імпортних ліків зменшить кількість неякісних препаратів. Цього разу вже зі звичним тезисом виступив Михайло Бродський, голова Державної служби з питань регуляторної політики і розвитку підприємництва. Узгодивши проект наказу Міністерства охорони здоров’я “Про затвердження Ліцензійних Умов провадження господарської діяльності з імпорту лікарських засобів“, він підкреслив, що встановлення мінімального рівня державного контролю підвищить відповідальність імпортерів, адже раніше дистриб’ютори не несли відповідальність за імпорт медичних препаратів. За експертними даними, близько 20% імпортних лікарських засобів можуть бути неефективними.

Також ліцензування зменшить кількість неякісних ліків, які ввозяться на територію України й скоротить “сірий імпорт”.

Ліцензування планується як один з елементів системи заходів по боротьбі з безпідставним підвищенням цін на лікарські засоби, адже відтепер імпорт буде здійснюватися напряму від поставника до замовника, а не через низку посередників.

Розробники наказу вважають, що затвердження ліцензійних умов стимулюватиме розвиток вітчизняного виробництва медичних препаратів і унеможливить тіньовий ринок.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ