АктуальноНовини

Луганщина підбила підсумки Європейського тижня імунізації

30/04/2013

В Україні завершився Європейський тиждень імунізації, який проводився з 22 по 27 квітня 2013 року. У зв’язку з цим у Луганській обласній державній адміністрації (ЛОДА) відбулася відеоконференція Департаменту охорони здоров’я (ДОЗ)  ЛОДА з головними лікарями міст і районів області. Основною темою обговорення стали проблеми імунопрофілактики й забезпеченості вакцинами ЛПЗ Луганської області.

Головний позаштатний епідеміолог ДОЗ Луганської ОДА Тетяна Кравченко повідомила, що протягом останніх шести років у області спостерігається стабільна епідемічна ситуація. У першому кварталі 2013 року не виявлено жодного випадку захворювання на такі хвороби, як кір, паротит, краснуха, коклюш, поліомієліт, гепатит В тощо.

Луганський обласний ДОЗ контролює й освітлює питання імунізації в місцевих засобах масової інформації.

Під час проведення Європейського тижня імунізації в Луганській області були проведені лекції й бесіди в Школах материнства й відповідального батьківства, а також тематичні заняття в загальноосвітніх закладах. Заняття проводилися за інформаційно-методичними листами, які Луганський обласний Центр здоров’я надіслав у міста й райони.

За інформацією прес-служби МОЗ України

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ