АктуальноНовини

Меморандум про співпрацю підписано Департаментом фармації Індії та Держлікслужбою України

19/11/2013

Як інформує Державна служба України з лікарських засобів, у рамках засідання Міжурядової українсько-індійської комісії з торговельного, економічного, наукового, технічного, промислового і культурного співробітництва підписано Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю між Департаментом фармації міністерства хімічної промисловості і добрив уряду Індії і Держлікслужбою України.

Цей документ передбачає активізацію співпраці у фармацевтичній галузі, зокрема, у питанні створення спільних підприємств, проведення досліджень і розробок у фармацевтичній та біофармацевтичній галузях. Важливим напрямом спільної діяльності стане обмін інформацією з питань регулювання експорту й імпорту лікарських засобів й імунобіологічних препаратів, включаючи активні фармацевтичні інгредієнти.

Також Меморандум передбачає обмін фахівцями для участі у програмах технічного навчання.

Наприкінці 2012 року відбулася зустріч Віктора Януковича з Пранабом Мукерджі, Президентом Індії, і Манмоханом Сінгхом, прем’єр-міністром цієї країни, за результатами якої розроблено спільну заяву про встановлення всеосяжного партнерства між Україною q Індією у багатьох ключових сферах, у тому числі і фармацевтичній.

У жовтні 2013 року можливості розширення співробітництва країн у згаданому напрямку обговорювалися під час зустрічі Раїси Богатирьової, міністра охорони здоров’я України, з Радживом Кумаром Чандером, послом Індії в Україні.

За матеріалами Держлікслужби України

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ