НовиниНовости фармацевтики

Митна служба вилучила вироби медичного призначення

25/08/2011

Державна митна служба України виявила, що були ввезені вироби медичного призначення за відсутності відповідних документів.Це призвело до несплати податків в розмірі 780 тис. грн до Державного бюджету.

Приблизно 12 т таких виробів надійшло з Німеччини на адресу одного з українських підприємств. За документами, наданними до митного оформлення на вантаж, виробниками є Німеччина, Голландія, Франція та Словаччина.

Під час огляду вантажу було виявлено, що на частині товару, що складала близько 7,5 т виробів вартістю понад 4 млн грн,  було відсутнє маркування виробника.Також було встановлено, що дана продукція не має державної реєстрації, тобто такі вироби не звільняються від оподаткування. Підприємці надали документи з неправдивими даними з метою ухилитись від сплати податків, безпідставно застосувавши податкову пільгу.

В результаті був складений протокол про порушення митних правил за ст. 355 Митного кодексу України, які караються накладенням штрафу на громадян розміром від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів, та на посадових осіб підприємств розміром від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів.

За матеріалами www.customs.gov.ua

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ