АктуальноАптечные будниНовини

Моніторинг наявності протигрипозних ліків, проведений Держлікслужбою

12/03/2013

Держлікслужба України провела моніторинг наявності в країні протигрипозних лікарських засобів, вакцин і виробів медичного призначення. Згідно з результатами моніторингу, порівняно з січнем 2012 року, загальна кількість протигрипозних ліків зросла на 29,68%, виробів медичного призначення – на 32,14%.

Держлікслужба запевняє, що фармацевтичний ринок України стабільно забезпечується протигрипозними лікарськими засобами й виробами медичного призначення, про що свідчить зростання на 3-6% кількості лікарських препаратів по основним групам протигрипозних лікарських засобів.

Моніторинг проводився серед 11 основних вітчизняних дистриб’юторів, які здійснюють постачання до 20 тис. аптек і 5 тис. лікувально-профілактичних закладів (забезпечують 85% усього об’єму фармацевтичного ринку України).

Станом на 7 березня 2013 року кількість протигрипозних лікарських засобів і виробів медичного призначення на центральних складах дистриб’юторів становила 23,5 млн упаковок, в аптечних закладах і закладах охорони здоров’я комунальної власності – 26,5 млн упаковок.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ