Новини

МОЗ оновило Реєстр препаратів у програмі “Доступні ліки” (серпень 2020)

Новини

МОЗ оновило Реєстр препаратів у програмі “Доступні ліки” (серпень 2020)

13/08/2020

11 серпня 2020 р. на сайті Міністерства охорони здоров’я України оприлюднено Наказ МОЗ України від 11.08.2020 № 1851 “Про затвердження Реєстру лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, станом на 07 серпня 2020 року”. Реєстр містить 264 позиції лікарських засобів для лікування серцево-судинних захворювань (200 позицій), цукрового діабету 2-го типу (48 позицій), бронхіальної астми (15 позицій), ревматичних хвороб (1 позиція). Вартість 85 таких лікарських засобів відшкодовується пацієнту повністю.

В програму входять ліки як українських виробників – зараз їх 60%, так і іноземних – їх 40%, зокрема виробників з таких країн як Угорщина, Німеччина, Румунія, Польща, Швейцарія, Франція, Ізраїль, Індія

Завантажити  Реєстр лікарських засобів, які підлягають реімбурсаціїї станом на 07 серпня 2020 року (для зручного перегляду файл бажано завантажити, відкрити у будь-якій програмі для перегляду pdf, наприклад, безкоштовній Adobe Acrobat Reader, та повернути сторінки на 90°)

“Доступні ліки” – це урядова програма реімбурсації, яку адмініструє Національна служба здоров’я України (nszu.gov.ua)

Вже понад 2,3 млн пацієнтів в Україні отримали ліки за програмою реімбурсації. Кожного дня близько 1 800 людей вперше отримують “Доступні ліки”. А за останні 7 днів “Доступні ліки” вперше отримали майже 11 тис. людей. Це означає – щотижня для близько 11 тис. людей лікування хронічних захворювань стає більш доступним. А, отже, вони мають можливість регулярно вживати ліки, які допоможуть зберегти здоров’я та якість життя.

Для того, щоб отримати препарати за цією програмою, потрібно звернутись до сімейного лікаря, терапевта або педіатра, з яким пацієнт підписав декларацію, отримати електронний рецепт із зазначенням діючої речовини, прийти до аптеки, що бере участь у програмі, та отримати обрані ліки.

Доступні ліки 2019 перелік препаратів

Джерело: МОЗ України

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ