НовиниНовости фармацевтики

МОЗ пропонує відкласти обов’язок щодо реєстрації цін на ліки до липня

28/03/2012

МОЗ винесло на публічне обговорення проект постанови КМУ «Про внесення змін до постанови КМУ від 8 серпня 2011 р. № 932». В постанові КМУ від 08.08.2011р.№ 932 «Про удосконалення державного регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, що закуповуються за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів» йдеться про те, що медичні заклади, які фінансуються з держбюджету, повинні закуповувати ліки за цінами, не більшими ніж зареєстровані оптово-відпускні ціни. При цьому в ціні на препарат враховуються ПДВ, граничні постачальницько-збутові й торгівельні надбавки, встановлені постановою КМУ від 17.10.2008 р. № 955 «Про заходи щодо стабілізації цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення». Дія цього положення постанови КМУ № 932 розпочинається з 1 квітня 2012 року.

В проекті дія вищезазначеного положення  переноситься на 1 липня 2012 року, тому що до цього часу реєстр оптово-відпускних цін на лікарські засоби ще не буде остаточно сформований.

Також у документі йдеться про те, що експертна установа МОЗ буде, замість Міністерства економічного розвитку і торгівлі, надавати висновок щодо заявленої ціни на той чи інший препарат. Нагадуємо, що на сьогоднішній день експертна установа МОЗ займається моніторингом цін на лікарські препарати.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ