НовиниНовости фармацевтики

МОЗ України попереджає: у країні почастішали випадки шахрайства при реалізації дієтичних добавок

16/02/2012

МОЗ України звертається до громадян України з проханням бути обережними, аби не стати жертвами шахраїв. Як повідомляють у Міністерстві, зловмисники від імені МОЗ обіцяють людям матеріальну компенсацію в разі неефективності  дієтичних добавок від Київського реабілітаційного центру «Здоров´я».

Насправді, Київському реабілітаційному центру «Здоров´я» ліцензія на провадження господарської діяльності з медичної практики не видавалась.

Дієтичні добавки інколи використовують в раціонах дієтичного харчування, проте вони ні в якому разі не належать до категорії лікарських засобів і не можуть бути включені до протоколів надання медичної допомоги. Перш ніж приймати дієтичні добавки, обов’язково проконсультуйтесь із лікарем особисто, а не по телефону.

В Законі України «Про захист прав споживачів» у 6,7,8 статтях йдеться про те, що в разі виявлення недоліків товару, споживач має право вимагати повернення грошей,  заміну товару на такий же, або безкоштовне усунення недоліків, якщо це можливо.

В 26 та 27 статтях Закону Україну «Про рекламу» повідомляється про те, що контроль за дотриманням закону здійснює спеціальний центральний орган виконавчої влади. Особи, що порушують законодавство про рекламу, будуть притягнені до відповідальності. Також законом проголошується право споживачів реклами звертатися до суду з позовами про заборону реклами, в якій є порушення.

Для того, щоб отримати моральне відшкодування,необхідно звертатися до Управління у справах захисту прав споживачів. До компетенції МОЗ України ці питання не входять.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ