АктуальноНовини

МОЗ закупило третину лікарських препаратів, запланованих на 2013 рік

09/04/2013

МОЗ здійснило третину планових конкурсних закупівель на 2013 рік, зекономивши майже 50 млн грн. бюджетних коштів, що складає 2,3% річного плану фінансування.

Акцептовано найвигідніших пропозицій учасників торгів майже на 694 млн грн., що становить 34 % від річного плану фінансування закупівель лікарських засобів і виробів медичного призначення у 2013 році.

Прес-служба МОЗ повідомляє: “Передусім забезпечуються хворі діти. Зокрема, здійснено закупівлі медикаментів для дітей, хворих на хворобу Гоше, на 15,3 млн грн., продуктів лікувального харчування для дітей, хворих на фенілкетонурію, на 2,5 млн грн., реактивів для проведення скринінгу новонароджених на фенілкетонурію і вроджений гіпотеріоз на 8,4 млн грн., тест-систем для скринінгу новонароджених на адреногенітальний синдром на 5,9 млн грн., тест-систем для проведення скринінгу новонароджених на муковісцидоз на 5,6 млн грн., медикаментів для дітей з первинним (вродженим) імунодефіцитом на 0,85 млн грн., медикаментів для дітей, хворих на гемофілію, на 24,1 млн грн., медикаментів для дітей, хворих на хронічний вірусний гепатит, на 5,2 млн грн., медикаментів для дітей, хворих на розлади психіки і поведінки із спектру аутизму, на 10 млн грн”.

Для лікування дітей, хворих на онкологічні й онкогематологічні захворювання, закуплено лікарських засобів і виробів медичного призначення на 192,4 млн грн.

“Здійснено закупівель лікарських засобів для закладів охорони здоров’я для забезпечення лікуванням хворих із серцево-судинними і судинно-мозковими захворюваннями на 46,5 млн грн., ендопротезів і наборів інструментів для імплантації на 1,2 млн грн., медикаментів для лікування хворих на розсіяний склероз на 58 млн грн., антиретровірусних препаратів для антиретровірусної терапії дорослих, підлітків і дітей на 188,1 млн гривень”, – повідомляє МОЗ.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ