АктуальноНовини

МВС спростило вимоги до приміщень аптек, призначених для здійснення діяльності з обігу підконтрольних речовин

22/11/2013

Наказом МВС України від 28.10.2013 р. № 1026 «Про внесення змін до Вимог до об’єктів і приміщень, призначених для здійснення діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, прекурсорів і зберігання вилучених з незаконного обігу таких засобів і речовин» передбачено спрощення процесу отримання дозволу для відкриття такої аптеки.

Необхідність внесення цих змін була передбачена постановою КМУ від 13.05.2013 р. № 333 «Про затвердження Порядку придбання, перевезення, зберігання, відпуску, використання і знищення наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів у закладах охорони здоров’я».

Зокрема, при відкритті аптечного закладу в приміщенні, яке заздалегідь не було призначено для цієї мети, вже не потрібно в обов’язковому порядку дотримуватися технічних вимог щодо товщини стін, підлоги, стелі і т.д. Крім того, такі приміщення необов’язково обладнати засобами сигналізації, виведеними на централізовані пункти охорони, достатньо лише встановити місцеву звукову та світлову сигналізацію.

Розробники документа відзначають, що внесені зміни сприятимуть розширенню мережі аптек, які надають повний спектр послуг, у тому числі – з реалізації знеболюючих препаратів із вмістом наркотичних і психотропних речовин. Отже, підвищиться доступність цих ліків для пацієнтів із хронічним больовим синдромом.

Як повідомляє МВС, видача дозволів на використання об’єктів і приміщень, призначених для здійснення діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, вже здійснюється з урахуванням внесених змін.

За матеріалами прес-служби МВС

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ