АктуальноНовини

Набір ваги у перший місяць життя впливає на IQ дитини

19/06/2013

Австралійські і канадські вчені дійшли висновку, що IQ дитини у початковій школі залежить від того, як вона набирала вагу в перший місяць життя. Якщо немовля активно набирає вагу, вірогідність високого IQ у школі зростає.

Висновки експертів базуються на дослідженні даних 14 тис. здорових білоруських дітей. Аналіз даних показав, що показники IQ дітей, які в перший місяць життя набрали до 40% від ваги при народженні, до шести років були на 1,5 пункти вищі за показники дітей, що набрали до 15% ваги.

Дослідники вважають, що ранній розвиток відіграє важливу роль у житті людини. Під час дослідження аналізувалися дані здорових дітей. Експерти не радять годувати дітей насильно. Якщо немовля набирає вагу аномально швидко, слід звернутися до лікаря. Хоча для IQ це може бути гарним знаком, проте здоров’ю може загрожувати хворобами (наприклад, гіпертонією).

Вчені стверджують, що ще слід визначити скільки саме дитині треба набирати ваги. На разі у дослідників немає конкретних даних про позитивні і негативні наслідки швидкого набору ваги. При різких змінах ваги не можна виключати можливість можливість метаболічних розладів.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ