Новини

Нові можливості для високопрофесійної реабілітації пацієнтів

Новини

Нові можливості для високопрофесійної реабілітації пацієнтів

08/10/2019

У неврологічному відділенні Львівської обласної клінічної лікарні 4 жовтня відкрили кабінет реабілітації у рамках Проєкту офіційної допомоги Чеської Республіки у галузі розвитку реабілітації. В урочистостях взяли участь заступник посла Чеської Республіки в Україні Зденька Саісова, генеральний директор КНП ЛОР «Львівська обласна клінічна лікарня» Михайло Гичка, заступник генерального директора Лілія Юхимів, завідувач реабілітаційного відділення Олександра Тимчук

Після перемоги Львівської обласної клінічної лікарні у конкурсі проєктів Чеського посольства у сфері реабілітації з проєктом «Реабілітаційне обладнання та навчання персоналу» медичний заклад отримав 400 тис. крон (приблизно 500 тис. гривень). Кошти витрачено на придбання сучасного та вкрай необхідного обладнання для ранньої реабілітації хворих із судинною патологією. Насамперед йдеться про відновлення пацієнтів неврологічного відділення ЛОКЛ, які перенесли інсульт та інші судинні катастрофи. До слова, за рік це близько 1000 осіб, яким ніде проходити реабілітацію з метою зменшення інвалідизації і тягара для рідних та покращання якості життя цих пацієнтів. Зараз тільки 15% таких хворих мають доступ до реабілітації, причому на приватній основі.

Тренінг для львівських фахівців проводили в реабілітаційному центрі Кладруби (Чехія). Стажування відбувалось за спеціальною програмою клінічної та фізичної терапії. Серед тем: відновлення після оперативних втручань, лікування пацієнтів, які перенесли інсульт, черепно-мозкову травму, ампутацію нижніх кінцівок, травми спинного мозку, нервової системи, хворі із синдромом болю у спині, болем у хребті та суглобах та інші розлади, що потребують всебічної фізичної терапії.

Учасники стажування опанували навички індивідуальної роботи з пацієнтами, брали участь у практичних заняттях, ознайомилися з робототехнікою та обладнанням для проведення реабілітації, вивчали діагностичні функціональні стани та питання організації реабілітаційних програм для пацієнтів. Також учасникам навчання розповідали про системні підходи та принципи реабілітації.

Згодом лікарня розпочала закупівлю обладнання для реабілітації. Це так звана реабілітаційна клітка, два ротора, реабілітаційний стіл, комбінований прилад «Етіус»,  прилад для вакуумної терапії, обладнання для відновлення дрібної моторики рук.

Оновлене реабілітаційне відділення – це нові можливості для проведення високопрофесійної реабілітації пацієнтів.

Фото: Ігор Садовий

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ