Новини

Обговорення законопроектів, що регулюють медичну та фармацевтичну галузь

20/01/2015

20 січня 2015 р на засіданні Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я народні депутати, представники Міністерства охорони здоров’я та Держлікслужби обговорили законопроекти, спрямовані на регулювання медичної та фармацевтичної галузі.

Були запропоновані поправки та підготовлено до голосування у другому читанні проект Закону України «Про внесення зміни до статті 16 Основ законодавства України про охорону здоров’я щодо акредитації аптечних закладів» (№ 0927), яким передбачається доповнити ст. 16 Основ законодавства України про охорону здоров’я України нормою, згідно з якою аптечні заклади, які здійснюють діяльність на підставі відповідної ліцензії, не підлягатимуть акредитації. Члени Комітету більшістю голосів ухвалили рішення підтримати зазначений законопроект у другому читанні.

Законопроекти про внесення змін до Закону України “Про лікарські засоби” №1199 від 02.12.2014 р. щодо забезпечення прозорості виробництва та безпеки лікарських засобів, а також №1363 від 10.12.2014 р.  щодо удосконалення правових норм, які регламентують порядок реєстрації та контролю якості лікарських засобів, були відхилені більшістю голосів.

Члени Комітету висловились за вдосконалення організації своєї роботи. Зокрема, прийнято рішення про більш активне залучення до участі у засіданнях Комітету депутатів Верховної Ради України, які є авторами законопроектів у медичній галузі.

Прес-служби МОЗ та Держлікінспекції України

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ