АктуальноНовини

Пацієнти відділення дитячої онкології Національного інституту раку забезпечені лікарськими засобами

18/07/2012

«Пацієнти відділення дитячої онкології Національного інституту раку цього року практично на 100% забезпечені цитостатиками. Є потреба у препараті «Дактиноміцин» – 300-400 флаконів на рік, який не представлений на ринку України, тому закуповується благодійними фондами «Краб» та «Запорука» і надається батькам безкоштовно. Також завдяки благодійним фондам здійснюється закупівля препарату «Топотекан» – 100-150 флаконів на рік. Препарат уже замовили, однак досі не поставили», – повідомив завідуючий відділенням дитячої онкології Національного інституту раку Сергій Павлик.

«Що стосується інших препаратів та виробів медичного призначення, то їх достатньо. Наприклад, антибіотиками та препаратами супроводу пацієнти забезпечені повністю. Така ж ситуація і з базовими засобами для перев’язки. На половину відділення забезпечено додатковими витратними матеріалами (катетерами підключичними, дренажем, шовним матеріалом)». – додав він.

Також Сергій Павлик зазначив, що у відділенні дитячої онкології Національного інституту раку третина проводиться лікування третини усіх онкохворих дітей України.

Як повідомлялося раніше, у Державному бюджеті на 2012 рік на закупівлю лікарських засобів та витратних матеріалів для лікування дітей із онкологічними та онкогематологічними захворюваннями та проведення трансплантації кісткового мозку передбачено 90 млн гривнь, що на 30 млн гривень більше, ніж у 2011 році.

Прес-служба МОЗ України

Підготувала +Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ