Новини

Переходимо на електронні сервіси: з 1 cічня 2017 р. паперових ліцензій не буде

29/04/2016

1 січня 2017 року держава повністю відмовляється від паперових ліцензій. Про це повідомила начальник управління державного регулювання оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами Держлікслужби України Олена Речкіна, виступаючи під час Науково-практичного семінару, що відбувся 21 квітня 2016 р. на базі Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Ліцензія буде оформлюватись органом ліцензування в електронному вигляді (запис про рішення органу ліцензування щодо видачі ліцензії суб’єкту господарювання в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань). За словами О. Речкіної, вказані зміни обумовлені набуттям чинності з 1 січня 2017 року змін до Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності», згідно яких розширюються можливості заявників та ліцензіатів щодо користування порталом електронних сервісів юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – портал електронних сервісів).

Зокрема за допомогою порталу електронних сервісів з’явиться можливість подання документів до органу ліцензування в електронному вигляді. Зворотній зв’язок з підприємцем буде також здійснюватися за допомогою порталу електронних сервісів, а саме, рішення, прийняті органом ліцензування, у день внесення їх до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань підлягатимуть обов’язковому оприлюдненню на порталі електронних сервісів.

Джерело: прес-служба Держлікслужби України

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ