Новини

Підтримка у важкий час

14/08/2014

Cоціально-відповідальна компанія Санофі робить послідовні кроки, спрямовані на розширення доступу до життєво необхідного лікування, незважаючи на складну ситуацію в країні. Незважаючи на складну ситуацію в країні, в першому півріччі 2014 року компанія зробила кілька конкретних кроків у рамках своєї місії забезпечувати максимальний доступ до якісного лікування для українських пацієнтів. Серед іншого, компанія прийняла наступні важливі рішення в інтересах пацієнтів:

  1. Ціни на ряд життєво необхідних лікарських засобів, включаючи ті, які закуповуються в рамках державних програм, були зафіксовані компанією на рівні 2013 року. Це стосується таких важливих ліків, як інсулін, препаратів для лікування онкологічних, онкогематологічних та деяких серцево-судинних захворювань.
  1. Враховуючи високий рівень поширеності серцево-судинних захворювань в Україні, та гострого коронарного синдрому зокрема, Санофі робить конкретні кроки задля покращення доступу до лікування у цьому напрямку. А саме: компанія поновила свою програму підтримки пацієнтів з метою покращення прихильності до лікування та сприяння доступу до якісної та ефективної терапії для тих хворих, які перенесли гострий коронарний синдром.
  1. Компанія знайшла спосіб не приводити оптово-відпускні ціни на низку своїх препаратів в повну відповідність до нинішнього курсу обміну валют – з метою збереження доступу пацієнтів до лікування в таких терапевтичних напрямках, як серцево-судинні хвороби, захворювання центральної нервової системи та ін.

Раніше, 19 березня 2014 р., компанія підписала Меморандум порозуміння з Міністерством охорони здоров’я, підтвердивши свій намір зберегти ціни на препарати інсуліну на рівні 2013 року, якщо показник девальвації не буде перевищувати 25%. Крім того, у листі № 1331 від 31 березня 2014 р. Санофі повідомила Міністерство охорони здоров’я України про свій намір не ініціювати підвищення цін на свою продукцію – для того, щоб уникнути затримок у проведенні тендерів для закупівлі інсуліну та забезпечити пацієнтів необхідним лікуванням якомога швидше.

Санофі в Україні забезпечила безплатними аналоговими інсулінами більше ніж 55 лікарень у понад 20 регіонах України, щоб пацієнти дійсно мали доступ до сучасної терапії, незважаючи на тяжку ситуацію в країні.

Окрім того, у березні цього року було проведено низку заходів, присвячених Всесвітньому дню боротьби з епілепсією, в тому числі круглий стіл із представниками Міністерства охорони здоров’я, Міністерства освіти і науки та пацієнтських організацій, провідними медичними експертами з епілепсії в Україні та представниками педагогічного співтовариства. Окрім підвищення рівня обізнаності суспільства про потреби дітей, які живуть із цією хворобою, результатом цих заходів стало погодження наступних кроків у напрямку задоволення найбільш нагальних потреб пацієнтів, серед яких – забезпечення кращого доступу до якісного і сучасного лікування, реабілітації та навчання в загальноосвітніх закладах України.

У березні-липні 2014 року разом з Асоціацією дитячих ендокринологів України та в межах своєї глобальної програми «Діабет. Допоможемо разом», Санофі в Україні провела ювілейний п’ятий Всеукраїнський конкурс малюнка серед дітей з діабетом та забезпечила їхнє оздоровлення та соціальну реабілітацію. Так, більше 60 маленьких пацієнтів із різних куточків України, в тому числі переможці конкурсу, покращили стан свого здоров’я і навчилися контролювати хворобу в одному з найкращих спеціалізованих санаторіїв країни – «Березовий гай» у м. Миргород.

У червні 2014 року Санофі в Україні продовжила своє партнерство з Національною дитячою спеціалізованою клінічною лікарнею ОХМАТДИТ, уклавши Меморандум про взаєморозуміння на 2014-2015 рр., в якому окреслена підтримка компанії в напрямку соціальної реабілітації та психологічної допомоги дітям з онкогематологічними захворюваннями, а також підтримки освітніх програм для спеціалістів ОХМАТДИТу з метою підвищення їхнього професійного рівня.

Жан-Поль Шоєр, Генеральний директор Санофі в Україні та Білорусі: «В нестабільній ситуації з девальвацією національної валюти, від якої в першу чергу страждають пацієнти із серйозними захворюваннями, Санофі як соціально-відповідальна компанія просто не може залишатися осторонь. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб і надалі забезпечувати доступ українців до сучасного лікування та підтримувати їх у щоденній боротьбі з хворобами – адже ми ставимо потреби пацієнтів у центр нашої діяльності. Ми постійно і ретельно відслідковуємо ситуацію у країні та готові до подальших кроків та партнерства з органами державної влади, щоб пацієнти і надалі мали доступ до сучасних і високоякісних препаратів. Також ми продовжимо втілювати всі наші соціальні проекти. Я впевнений, що завдяки таким ініціативам ми можемо підтримати українських пацієнтів у час, коли вони найбільше цього потребують».

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ