Новини

Підтримай маленькі серця: команда ACINO взяла участь у «Пробігу під каштанами»

Новини

Підтримай маленькі серця: команда ACINO взяла участь у «Пробігу під каштанами»

07/06/2021

Традиційно частиною святкування Дня Києва є «Пробіг під каштанами». Цей проєкт було започатковано ще у 1993 році, його метою висвітлення проблем вроджених вад серця і можливостей щодо їх розв’язання. Команда швейцарської фармацевтичної компанії ACINO в Україні з 2017-ого року щороку бере участь в цьому наймасовішому спортивно-благодійному проекту

Цього року у 28-е відбувся «Пробіг під каштанами», адресатом допомоги якого став Науково-практичний центр дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України. Спортивна команда ACINO в Україні налічувала 200 учасників (співробітники з усіх куточків країни), на чолі з генеральним директором Євгеном Заїкою. Цьогоріч команда вийшла на 5-ти кілометрову дистанцію у центрі столиці з гаслом «Разом за життя маленьких сердець!». До благодійної місії Пробігу-2021 від ACINO долучились також і члени родин співробітників компанії та їхні друзі, які разом з численною кількістю благодійників склали понад 10 100 учасників.

— Наша місія – це турбота про пацієнтів та забезпечення доступності лікарських засобів — говорить Євген Заїка. — А підтримка проєктів, що сприяють зміцненню здоров’я та розвитку спорту, для нашої компанії — повсякденна норма існування. Так, незважаючи на зміну формату заходу у 2020 році у зв’язку з пандемією, ми залишились послідовними у своїй місії і підтримали «Пробіг під каштанами» онлайн та направили організаційному комітету 25 тис грн. на підтримку вітчизняних лікарень. Ця допомога стала для нас однією з численних ініціатив ACINO з цільової підтримки медиків у протидії Covid-19 у минулому році, загальна сума якої склала 5,8 млн грн.

У цьому році наша команда вперше за п’ять років складалася зі співробітників з усіх регіонів країни, які усвідомлюють важливість соціальної складової цього проєкту. Така висока залученість колективу та соціальна відповідальність перед суспільством у нестабільні часи слугує взірцем для наслідування та доводить, що все можливо заради збереження життя!

4 червня 2021 року під час заключної прес-конференції організатори 28-го «Пробігу під каштанами» передали символічний чек на 1,35 млн грн головному лікарю Центру дитячої кардіології і кардіохірургії МОЗ України Андрію Максименко, який подякував за неоціненний внесок у порятунок дитячих життів та зазначив, що зібрані кошти стануть вагомим внеском для придбання А-магнітного апарата, який дає можливість безпечно обстежити в умовах МРТ тяжкохворих діток. Такий апарат дозволяє моніторити важливі показники життєздатності дитини під час обстеження. Для багатьох дітей із критичними вадами серця навіть 1-2 хвилини без якісного моніторингу можуть призвести до незворотних змін.

У ході прес-конференції команда ACINO в Україні була нагороджена двома Подяками: за допомогу в організації та проведенні заходу та за небайдужість, свідому громадянську позицію й внесок у розвиток культури благодійності в Україні!

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ