АктуальноНовини

Поштовхом для розвитку вітчизняного виробництва має стати удосконалення нормативної бази

08/02/2012

За словами Олександра Аніщенка, міністра охорони здоров’я України, формування прозорих ринкових відносин, що відповідають європейському рівню, є основним фактором, який дозволить українській фармацевтичній промисловості розвиватися та стимулюватиме експорт вітчизняних медпрепаратів. Це, в свою чергу, сприятиме зростанню інвестицій, розвитку фармацевтичної галузі та позитивно вплине на економіку України в цілому.

Як зазначив О. Аніщенко, з цією метою було впроваджено національні стандарти GMP (Good Manufacturing Practice), що відповідають європейським вимогам.

Міністр наголошує, що впровадження GMP та вступ України до PIC/S сприяли створенню прозорих ринкових правил на фармацевтичному ринку. Про це свідчить те, що в 2011 році експорт лікарських засобів зріс на 20%, у порівнянні  з минулим роком. Прийняття стандартів GMP є також гарантією того, що неякісні медпрепарати не потраплять до України.

Інвестиційна підтримка вітчизняних фармпідприємств, за словами О. Аніщенка, має підвищити їх технологічний рівень та експертний потенціал.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ