АктуальноНовини

Постійний моніторинг МОЗ реалізації реформування ЕМД

23/01/2013

Прес-служба МОЗ України повідомляє, що на засіданні розширеної Колегії МОЗ, яке відбулася 22 січня під головуванням Міністра охорони здоров’я України Раїси Богатирьової в «Київському міському центрі серця», будо зазначено, що реформування екстреної медичної допомоги має бути завершене до кінця року. До того ж Міністерством охорони здоров’я України ведеться постійний моніторинг реалізації керівниками регіонів завдань реформи ЕМД і відстежуються проблемні питання, які виникають на цьому шляху.

На засіданні Колегії одним із першочергових завдань для держави було визначено створення оперативно-диспетчерських служб центрів екстреної медичної допомоги в регіонах та їх забезпечення сучасним спеціалізованим санітарним транспортом, а також підвищення заробітної платні працівникам.

Під час брифінгу за підсумками Колегії розглядалося питання про забезпечення необхідними кадрами оперативно-диспетчерських служб центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у регіонах. Також було вирішено звернутися до Міністерства фінансів України з приводу забезпечення в повному обсязі коштами закладів охорони здоров’я, які входять до системи ЕМД, для створення необхідних запасів паливно-мастильних матеріалів, лікарських засобів, зокрема наркотичних, і знайти фінансові можливості для підвищення на 20% заробітної платні працівникам цих закладів.

Керівникам на місцях доручено до введення в дію єдиної оперативно-диспетчерської служби забезпечити маршрутизацію й прийняття викликів екстреної медичної допомоги за старою схемою з обов’язковим цілодобовим контролем центрами екстреної медичної допомоги та медицини катастроф вчасності реагування й виконання нормативу доїзду.

Заступник Міністра охорони здоров’я Олександр Толстанов зазаначит, що недоліки та недопрацювання реформи ЕМД, які були висловлені Міністерством по кожному конкретному регіону, будуть взяті до термінового виконання особисто керівниками на місцях, адже на обласні державні адміністрації покладене успішне виконання Закону «Про екстрену медичну допомогу».

На засіданні  Колегії також було визначено графік щотижневих звітів про виконання Закону по кожному з регіонів і було обговорено питання створення оперативних штабів моніторингу реформування ЕМД із діючими гарячими телефонними лініями на місцях.

За матеріалами сайту Міністерства охорони здоров’я України

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ