АктуальноНовини

Правительство перераспределило объем субвенции по областям

11/12/2013

27 листопада 2013 року Кабінет Міністрів України прийняв розпорядження № 941-р «Про перерозподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб із гіпертонічною хворобою в 2013 році».

Згідно з цим документом зменшення обсягу відповідної субвенції обласного бюджету Донецької обл. становить 3 млн 152,4 тис. грн. При цьому обсяги субвенції обласних бюджетів Луганської та Полтавської областей збільшуються на 1 млн і 2 млн 152,4 тис. грн. відповідно.

При цьому МОЗ України повинно забезпечити узгодження перерозподілу обсягу субвенції, передбаченого розпорядженням КМУ № 941-р, із Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету. Міністерство фінансів України після зазначеного погодження повинно забезпечити внесення відповідних змін до державного бюджету.

Нагадаємо, що в Державному бюджеті України на 2013 рік передбачена субвенція на часткове відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб із гіпертонічною хворобою для Донецької обл. у розмірі 18 млн 411,7 тис. грн., для Луганської обл. – 9 млн 689,8 тис. грн., для Полтавської обл. – 7 млн 243,9 тис. грн.

При цьому, за словами Василя Нетяженко, головного позаштатного спеціаліста МОЗ України зі спеціальності «Терапія», професора, члена-кореспондента Національної академії медичних наук України, заслуженого діяча науки і техніки України, у листопаді поточного року в розрізі регіонів більш активними щодо освоєння коштів (більше 90%) стали Луганська, Полтавська, Харківська і Волинська області. Регіони з низькими показниками освоєння коштів – Донецька, Львівська, Дніпропетровська, Одеська області, Київ і Севастополь.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ