Аптечные будниНовини

Призалізничні аптеки не пройшли перевірку

05/09/2011

30 серпня 2011 року Державна служба України з лікарських засобів та МВС України  провели спільну позапланову перевірку аптек на території Центрального, Південного та приміського вокзалів, а також  залізничної станції Київ-пасажирський.

В ході перевірок аптечних кіосків, що належать до ТОВ «Систем-Фарма», ТОВ  «Аптека №1 Трансфарм» та ТОВ «Катрінфарм» виявлено порушення п. 2.5.20 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів та оптової, роздрібної торгівлі лікарськими засобами. Відповідно цього пункту аптечні кіоски мають право здійснювати торгівлю лише готовими лікарськими засобами, що відпускаються без рецепта. Той факт, що в аптечному кіоску наявні рецептурні препарати унеможливлює виконання Ліцензійних умов.

Під час перевірки аптечного кіоску, що належав ТОВ «Систем-Фарма», його працівник здійснив спробу  винести лікарські препарати за межі аптечного кіоску, попередньо зібравши їх в дорожню сумку і поліетиленові пакети. Ця спроба була припинена співробітником МВС України.

Щодо порушників були складені акти про неможливість забезпечення виконання Ліцензійних умов. Найближчим часом на засіданні ліцензійної комісії Державної служби з лікарських засобів будуть розглянуті справи стосовно порушників.

Нагадаємо, що згідно з новим проектом Ліцензійних умов передбачено, що протягом року після вступу в дію документа у містах мають бути ліквідовані всі аптечні кіоски.

За матеріалами  www.diklz.gov.ua

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ