АктуальноНовини

РНБО: Ситуація на ринку лікарських засобів України загрожує здоров‘ю населення

10/05/2012

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Андрій Клюєв заявив, що сьогоднішня ситуація на ринку лікарських засобів  є неприпустимою і несе загрозу засадам державної політики, спрямованої на захист національних інтересів, гарантування безпеки життю і здоров’ю населення України.

Питання ціноутворення на ліки та їх якість викликають у керівництва країни серйозне занепокоєння.  Ціни на лікарські засоби у роздрібній торгівлі у десятки разів перевищують закупівельні ціни, що обумовлено наявністю кількох посередників від виробника до споживача, а якість імпортованих лікарських засобів доволі часто не відповідає державним і міжнародним стандартам.

На думку А. Клюєва, держава має гарантувати громадянам безпечне лікування шляхом встановлення відповідальності за порушення прав громадян у сфері охорони здоров’я.

За дорученням  Президента України Віктора Януковича Рада національної безпеки і оборони України ретельно вивчила ситуацію на ринку лікарських засобів. Було встановлено, що ситуація є загрозливою для національної безпеки держави. Уже відпрацьовані заходи, спрямовані на  виправлення ситуації, та підготовлені відповідні пропозиції для прийняття рішення Президентом України.

+Елизавета Григорьева

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ