АктуальноНовини

Розроблено вакцину від стафілококової пневмонії

09/01/2014

Працівники університету Айови створили нову вакцину, яка зможе захистити від смертельної форми пневмонії, викликаної золотистим стафілококом. Цю вакцину створила команда фахівців під керівництвом Патріка Шліверта. Раніше саме Шліверт зміг встановити, що токсини відповідальні за небезпечні, а часом навіть смертельні симптоми, які викликані стафілококової інфекцією, включаючи високу температуру, токсичний шок і низький тиск.

Фахівці розраховують, що вакцина, яка здатна блокувати дію цих токсинів, зможе повністю запобігти серйозному захворюванню, що викликається небезпечною бактерією.

Проведені на тваринах дослідження показали, що вакцинація проти трьох стафілококових токсинів забезпечила майже повний захист проти стафілококової інфекції. Вакциновані тварини були повністю захищені від цієї хвороби навіть у тих випадках, коли вони були інфіковані високими дозами бактерії. Фахівці розповіли, що за сім днів після уколу в легенях тварин зовсім не залишилося хвороботворних бактерій. На сьогодні дослідники вважають, що на людей ця вакцина також матиме сприятливий вплив.

За матеріалами Медновелті

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ