Новини

Санофі в Україні привертає увагу до проблем людей із розсіяним склерозом

Новини

Санофі в Україні привертає увагу до проблем людей із розсіяним склерозом

10/04/2019

Команда співробітників Санофі в Україні взяла участь у Nova Poshta Half Marathon 2019 під гаслом «Разом до перемоги над розсіяним склерозом». Головна мета участі співробітників компанії у спортивно-соціальній акції – привернути увагу суспільства до проблем людей із розсіяним склерозом, донести важливість державної підтримки пацієнтів та зруйнувати міфи навколо цього захворювання

В Україні понад 20 000 людей живуть із розсіяним склерозом — хронічним автоімунним захворюванням нервової системи. При цьому, лише 10% потреб у лікуванні забезпечуються в рамках державної програми. Хвороба вражає переважно молодих людей віком від 18 до 40 років, жінок удвічі частіше, ніж чоловіків.

…Розсіяний склероз в Україні недодіагностований, і реальна кількість хворих значно відрізняється від офіційно встановленої

Заданими MSInternational Federation, розсіяний склероз посідає одне з перших місць у світі серед основних причин інвалідизації людей молодого віку. Україна — не виняток: результати дослідження українського офісу IFAK Institut свідчать, що майже 88% пацієнтів, в яких діагностували розсіяний склероз у нашій країні, вже мають інвалідність, 31% з них отримали першу групу інвалідності.

«Ситуація із захворюванням на розсіяний склероз в Україні є дуже складною. Істотна розбіжність показників захворюваності на розсіяний склероз в Україні та у сусідніх країнах свідчить про те, що розсіяний склероз в Україні недодіагностований, і реальна кількість хворих значно відрізняється від офіційно встановленої. Причинами цього є невчасна діагностика, яка в деяких випадках затягується на декілька років, та відсутність ефективної державної програми підтримки пацієнтів. Вчасний початок лікування, одразу після виявлення перших симптомів хвороби та постановки діагнозу, є критично важливим. Адже тоді пацієнти значно рідше втрачають здатність жити повноцінним життям у порівнянні з тими, хто не має доступу до лікування на ранніх стадіях хвороби. Саме тому співробітники Санофі своєю соціальною акцією «Разом до перемоги над розсіяним склерозом» закликають привернути увагу суспільства, пацієнтських організацій та держави до необхідності створення єдиної ефективної програми діагностування та надання допомоги хворим на розсіяний склероз», — наголосив Гієм Граньє, директор Санофі в Україні.

Недостатнє фінансування державою та відсутність вибору лікарських засобів є одними з основних проблем у боротьбі із розсіяним склерозом в Україні. Більш ніж половина пацієнтів стикаються із відсутністю препаратів у межах державної програми, а 80% —купують препарати за власні кошти.

…В Україні рівень інвалідизації пацієнтів із розсіяним склерозом у 1,7 рази вищий, ніж у країнах Європейського союзу

«Члени нашої спільноти постійно стикаються з недостатністю лікарських засобів, які мають забезпечуватись державним коштом. Відстоюючи права пацієнтів, ми постійно наголошуємо на необхідності змін у системі надання медичної допомоги з боку держави та підвищенні її ефективності. Згідно з результатами ситуаційного аналізу проблеми, проведеного дослідницьким агентством IFAK Institut у 2018 році та звіту MS Barometer за 2015 рік, в Україні рівень інвалідизації пацієнтів із розсіяним склерозом у 1,7 рази вищий, ніж у країнах Європейського союзу. Підвищення рівня обізнаності щодо проблем людей із розсіяним склерозом, привернення уваги суспільства такими заходами, як соціальний забіг співробітників Санофі – важливий крок на шляху системних змін у сприйнятті важливості цієї проблеми та її подальшого вирішення», — прокоментував Євгеній Колпаков, голова Всеукраїнської асоціації інвалідів розсіяного склерозу.

Розсіяний склероз в Україні

Джерело: прес-служба Санофі в Україні

Фото під заголовком: kyivhalfmarathon.org

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ