Новини

Санофі відзначила молодих талантів у сфері медицини

24/05/2019

23 травня 2019 р. відбулася церемонія нагородження переможців конкурсу «НАГОРОДА Sanofi молодим науковцям за дослідження в медицині»

Другий рік поспіль компанія Санофі в Україні у партнерстві з Національною академією медичних наук та за підтримки Посольства Франції проводять конкурс, мета якого сприяння проведенню новаторських досліджень та підтримка напрацювань, що покращують життя пацієнтів.У компанії переконані, що підтримка інноваційних досліджень та розробок призведе у майбутньому до запобігання виникнення та лікувати тих захворювань, які сьогодні ще не мають ефективних терапевтичних рішень.

На конкурс були представлені роботи з різних напрямків клінічної медицини, результатами яких є новостворені або вдосконалені технології, продукція або організаційно-технічні рішення науково-технічного характеру, які можуть бути впроваджені у виробництво. Взяти участь у конкурсі могли українські вчені до 40 років. Цього року конкурсні роботи оцінювали не тільки науковці та експерти у різних галузях медицини, а також відомі інвестори старт-апів, представники бізнесу, які визначали потенціал практичної реалізації поданих проектів. Очолював журі Віталій Цимбалюк, д-р мед.наук, професор, академік НАМН України, президент НАМН України.

На конкурс було подано 67 наукових робіт з 14 регіонів України. Найбільше досліджень надійшло з Київської, Харківської та Львівської областей. Вік 70% учасників був від 26 до 35 років. Топ-5 тем наукових досліджень за кількістю поданих на конкурс робіт: фармакологія, кардіологія, імунологія, інтенсивна терапія, неврологія та нейрохірургія.

— Ми проводимо цей конкурс для того, щоб надати більше можливостей для медичних досліджень молодим українським науковцям, які прагнуть змінити світ на краще, — говорить Гієм Граньє, директор Санофі в Україні. —Перемога у конкурсі дає не лише фінансову винагороду, але й інтелектуальний поступ, віру в себе та публічність, яку вчені можуть використати для пошуку інвесторів. Я також прагну, щоб українські науковці створювали більше платформ для спілкування, обміну досвідом та знаннями, щоб незабаром,завдяки накопиченню критичної маси талантів та сприятливому ґрунту для них,Україна посіла гідне місце на міжнародній арені інновацій у сфері медицини.Адже #майбутнє_мотивує, а мрії роблять людей сильнішими.

Фіналісти конкурсу отримали призи у розмірі 150, 100 та 50 тис. грн за 1, 2 та 3 місце відповідно. Перемогу вибороли такі роботи:

1 місце

«Багатофункціональний полімерний матеріал з потужними дезінфікуючими властивостями» Богдана Мурашевича, Дмитра Степанського та Володимира Торопіна з Дніпра.

2 місце

«Мобільна інформаційна система підтримки прийняття рішень в діабетології з впровадженням хмарних технологій» Тетяни Обелець з Києва.

3 місце

«Розробка нових малих лікоподібних молекул як потенційних протипухлинних та протитрипаносомних лікарських засобів» Данила Камінського та Анни Крищишин зі Львова.

Ізабель Дюмон, Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні, відзначила роботи двох авторок — Галини Лой та Ірини Волошиної, які були проведені разом із французькими науковцями, спеціальним сертифікатом.

Міністерство охорони здоров’я України, журі Конкурсу та експерти з організацій, створених для підтримки і розвитку старт-апів, привітали молодих вчених із перемогою і побажали рухати свою розробку вперед:

— Я мрію, щоб українські вчені зробили свій внесок у винайдення ефективної терапії від онкозахворювань, деменції та низки рідкісних хвороб, від яких поки не існує лікування, — зауважив голова журі Віталій Цимбалюк. — Для цього треба бути наполегливими, шукати компроміси і використовувати усі можливості, наприклад такі, як конкурс НАГОРОДА Sanofi молодим науковцям за дослідження в медицині. Я вкотре вражений потенціалом надісланих робіт не лише переможців, але й багатьох учасників. Бажаю їм не здаватися, а рухатися вперед до подальшого розвитку та реалізації досліджень.

Текст: “Фармацевт Практик”

Фото надані прес-службою Санофі в Україні

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ