Новини

СБУ блокувала виробництво та реалізацію фальсифікованих лікарських засобів

Новини

СБУ блокувала виробництво та реалізацію фальсифікованих лікарських засобів

13/01/2020

Співробітники Головного управління по боротьбі з корупцією та оргзлочинністю Служби безпеки України блокували діяльність злочинного угруповання, причетного до масштабного підпільного виробництва фальсифікованих лікарських засобів нейротроної дії

У приватному будинку на території Харківської області угруповання налагодило підпільне виробництво фальсифікованих препаратів, які використовуються при захворюваннях центральної нервової системи. Фальсифіковані препарати збувалися через розгалужену мережу знайомих фармацевтів та аптечні мережі на території Київської, Одеської, Львівської та інших областей, а також через інтернет. Вартість однією упаковки підробленого препарату становила від 10 тис. гривень. Щомісяця зловмисники реалізовували підроблені ліки на сотні тисяч гривень.

На місці виробництва, у фігурантів справи та їх спільників правоохоронці виявили обладнання для виготовлення фальсифікованих лікарських засобів, ампули та пакування для їх фасування, готові фальсифіковані препарати,в тому числі, такі що містять наркотичні речовини.

Наразі всі підроблені ліки, виготовлені зловмисниками, вилучено з роздрібних мереж.

Джерело: офіційний веб-сайт СБУ

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ