Новини

Servier завершує придбання онкологічного підрозділу компанії Shire

Новини

Servier завершує придбання онкологічного підрозділу компанії Shire

04/09/2018

Servier, незалежна міжнародна фармацевтична компанія, повідомила про завершення придбання онкологічного підрозділу компанії Shire, про яке повідомлялося раніше, після отримання усіх регуляторних дозволів. Угода вартістю у 2,4 мільярда доларів забезпечить Servier комерційну присутність у Сполучених Штатах та дозволить посилити свій портфель онкологічних препаратів у країнах, де компанія вже присутня

Servier придбаває онкологічний бізнес компанії Shire, включаючи два препарати, представлені на ринках – ONCASPAR® [1] та ONIVYDE® [2], на додаток до двох спільних розробок у галузі імуноонкології.

“Це придбання є важливим кроком у досягненні цілей Групи Servier, – заявив Олів’є Лоро, президент компанії Servier. – Воно знаменує початок комерційної діяльності компанії Servier на найбільшому світовому фармацевтичному ринку – США – та істотно зміцнює портфель онкологічних препаратів. Це частина стратегії Servier: продовжувати лікувати зростаючу кількість пацієнтів інноваційними ліками в усьому світі та стати світовою референтною компанією в онкології”.

У Сполучених Штатах препарати Servier продаватимуться через дочірню компанію Групи – Servier Pharmaceuticals LLC (Бостон), зі штатом 80 осіб, включаючи співробітників, які переходять з Shire до Servier. Очолюватиме Servier Pharmaceuticals Девід К. Лі., який раніше управляв глобальним портфелем препаратів для лікування генетичних та онкологічних захворювань компанії Shire. Компанія продовжуватиме реалізовувати препарат ONCASPAR® у Сполучених Штатах. Мета Servier Pharmaceuticals полягає у тому, щоб розвинути комерційну присутність у Сполучених Штатах на основі наявного портфеля компанії Servier та збагатити портфель інноваційними продуктами, які плануються до виведення на ринок або які вже представлені на ринку, відповідно до стратегії Групи.

Очікується, що за межами Сполучених Штатів приблизно 75 співробітників компанії Shire будуть інтегровані в організаційні структури Servier. Вони продовжуватимуть маркетувати препарати ONCASPAR® та ONIVYDE® відповідно до місцевого законодавства.

З цим придбанням, Servier робить ще один крок до досягнення свого стратегічного прагнення – стати глобальною біофармацевтичною компанією.


1. ONCASPAR® (pegaspargase). Servier належать права у всьому світі на Oncaspar.

2. ONIVYDE® (pegylated liposomal irinotecan). Servier належать права на Onivyde за межами Сполучених Штатів та Тайваня.


Джерело (текст і фото): прес-служба компанії Servier

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ