Новини

Сервісний центр ДЕЦ – новий формат взаємодії держави з виробниками ліків

Новини

Сервісний центр ДЕЦ – новий формат взаємодії держави з виробниками ліків

07/03/2019

7 березня 2019 р. Державний експертний центр (ДЕЦ) МОЗ України відкрив сервісний центр, де фармвиробники зможуть зареєструвати ліки або провести клінічні дослідження. В МОЗ заявляють, що призначення сервісного центру – не просто скорочення процедури, а забезпечення кардинально нового підходу до взаємодії між виробниками лікарських засобів та державою

У відкритті Сервісного центру взяли участь представники МОЗ. “Важлива складова цієї системи – доступ до широкого вибору якісних ефективних та безпечних ліків. Ми сподіваємося, що відкриття сервісного центру і перехід до зручної і прозорої моделі співпраці, яку він пропонує, призведе до того, що в Україну прийдуть інноваційні ліки, які потрібні українським пацієнтам”, – зазначив заступник міністра охорони здоров’я Роман Ілик.

Оператор сервісного центру на робочому місці (фото ДЕЦ)

Оператор сервісного центру на робочому місці (фото ДЕЦ)

Директор ДЕЦ Тетяна Думенко підкреслила, що метою відкриття центру є не просто скорочення процедури, а забезпечення кардинально нового підходу до взаємодії між виробниками ліків та державою. “Із заявниками з усіх питань працюють оператори – це однаковий для усіх абсолютно прозорий процес. А кожен з експертів ДЕЦ, які раніше мали приймати документи у виробників, отримав додатково 45 годин на місяць для проведення експертизи. Так ми можемо швидше надавати висновок та рекомендацію щодо реєстрації для МОЗ”, – повідомила Тетяна Думенко.

Сервісний центр Державного експертного центру МОЗ України працюватиме кожного робочого дня з 09:30 до 15:00 години за адресою: Київ, вул. Смоленська, 10. Через Сервісний центр надаватимуться усі послуги, пов’язані із подачею документів до Державного експертного центру та «Єдиного вікна» МОЗ України, видачою реєстраційних документів та проміжної кореспонденції, а також консультації експертів за попереднім записом.

Компанія-заявник тепер отримуватиме усі послуги у оператора за єдиною процедурою. Це має усунути черги, зменшити кількість відмов із технічних причин, а також пришвидшити проведення експертизи.

Джерело: УНІАН

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ