АктуальноНовини

Служба Центрів екстреної меддопомоги почне працювати до кінця 2013 року

26/03/2013

Міністерство охорони здоров’я України вирішило підключити до телекомунікаційної мережі загального користування Центри екстреної медичної допомоги й медицини катастроф у регіонах.

25 березня Кабмін ухвалив розпорядження «Деякі питання створення системи центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф». Нові оперативно-диспетчерські служби центрів екстреної медичної допомоги мають ввести в експлуатацію до кінця 2013 року. Сучасна система модернізована, комп’ютеризована, оснащена телекомунікаційним обладнанням і GPS-навігаторами, що дозволить як фіксувати інформацію про виклик, так і відстежувати пересування машин швидкої допомоги.

Начальник відділу екстреної медичної допомоги й медицини катастроф Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги МОЗ України Михайло Стрельников повідомляє: “Новий порядок передачі викликів передбачатиме, що будь-яка особа, яка потребує надання екстреної медичної допомоги, за номером 103 звертатиметься до обласного Центру екстреної медичної допомоги. Диспетчер Центру має забезпечити направлення найближчої бригади на місце події. Бригади будуть розподілені по області, а не будуть прив’язані до районного центру, як зараз, але їхня координація здійснюватиметься через обласний Центр. Безумовно, це зменшить час прибуття бригад швидкої допомоги до пацієнта”.

Інформацію надано прес-службою МОЗ України

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ