АктуальноНовини

Сьогодні ЄС сертифікує українську лабораторію з аналізу якості ліків

18/03/2013

Сьогодні Україна стає 38-им членом Комісії європейської фармакопеї. 18 березня 2013 року для України набуває чинності Конвенція про розробку Європейської фармакопеї. Центральна лабораторія з аналізу якості ліків і медичної продукції набуває статусу повноправного члена Загальноєвропейської мережі офіційних медичних контрольних лабораторій (GEON). Директор Європейського директорату з контролю якості ліків та охорони здоров’я (EDQM) С.Кейтель та заступник керівника Департаменту біологічної стандартизації К.-Х.Бучхейт уже повідомили про це у листі до Держлікслужби, – повідомляє УНН.

Нагадаємо, що з набуттям статусу члена GEON підпорядкована Держлікслужбі лабораторія отримує деякі пільги (часткова оплата витрат на проведення спільного аудиту (MJAs), відшкодування витрат для участі одного представника від України у щорічній нараді GEON, або для участі у тренінгах, що організовуються EDQM).

Торік ДП “Центральна лабораторія з аналізу якості ліків і медичної продукції” отримала Атестат Європейського директорату з контролю якості медичної продукції та охорони здоров’я про відповідність системи менеджменту якості вимогам ISO 17025.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ