Новини

Соціальний проект «Почуй своє серце!»: проблематика та методи профілактики серцево-судинних захворювань

14/11/2016

За підтримки українського виробника лікарських засобів «Фарма Старт», компанії швейцарської фармацевтичної групи «Асіно», у п’яти містах України реалізовується проект «Почуй своє серце!». Про це організатори соціального проекту повідомили під час прес-конференції, що пройшла 10 листопада 2016 року в українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ»

26 жовтня 2016 року фізкультурно-спортивне товариство «Динамо» України, Всеукраїнська громадська організація «Український фонд «Здоров’я» та український виробник лікарських засобів«Фарма Старт», компанія швейцарської фармацевтичної групи «Асіно», запустили спільний соціальний проект «Почуй своє серце!» за офіційної підтримки Міністерства внутрішніх справ України.

«Сьогодні співробітники Національної поліції України працюють у складних для країни соціально-економічних умовах та нерідко потрапляють у стресові ситуації під час виконання службових обов’язків, що може стати фактором ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Однак такі недуги можна завчасно виявити та попередити, що і є метою соціального проекту «Почуй своє серце!», – зазначила під час прес-конференції заступник начальника Управління охорони здоров’я та реабілітації МВС України Шостак Людмила Йосипівна.

asino3

Проект передбачає безкоштовне обстеження командою фахових лікарів 600 співробітників апаратного штату Національної поліції України, що належать до вікової категорії «35+», у Львові, Одесі, Вінниці, Харкові, Дніпрі. Проект стартував з міста Вінниця, та триватиме до кінця року.

«Український фонд «Здоров’я» ініціював проект «Почуй своє серце!» в першу чергу, щоб звернути увагу суспільства на той, факт, що дві третини смертності в Україні припадають на серцево-судинні захворювання. Це значно вищий показник, ніж, навіть, у результаті ДТП. Смертність від ДТП – це приблизно 5 тис. людей на рік, а смертність від серцево-судинних захворювань – це 400 тис. людей на рік. Ми впевнені, що інформування суспільства про профілактику серцево-судинних захворювань, поширення знань щодо самодіагностики й методів невідкладної першої допомоги при інфарктах та інсультах, допоможуть зберегти та продовжити життя людини. Суть проекту полягає в експрес-діагностиці артеріального тиску, рівня глюкози у крові, рівня холестерину, ваги (індексу маси тіла). Кожен обстежений отримує інформацію про індивідуальний ступінь ризику виникнення гострих захворювань серцево-судинної системи, пам’ятку про методи діагностики і самодіагностики при інфарктах та інсультах і невідкладну допомогу у таких випадках. Так, за результатами обстежень у Вінниці у 88% обстежених індекс маси тіла перевищує норму, у 56% – перевищення цукру в крові, у 50% обстежених виявлено відхилення від норми артеріального тиску та у 28% – високий рівень холестерину»,– прокоментував Голова Українського фонду «Здоров’я» Дудка Володимир Володимирович.

«Підтримка проектів щодо здорового способу життя – один з ключових і традиційних напрямків діяльності ФСТ «Динамо», – зазначив Віктор Петрович Корж, перший заступник Голови Фізкультурно-спортивного товариства «Динамо» України. «Товариство є ініціатором низки соціально-важливих акцій в сфері охорони здоров’я. Це, зокрема, забезпечення центрального госпіталю МВС високотехнологічним кардіологічним обладнанням, організація поставок медичних препаратів в зону АТО тощо. Проект «Почуй своє серце» є логічним продовженням цієї діяльності. Він є вчасним і соціально-важливим, зважаючи на ступень ризику поліцейських після 35 років внаслідок низки факторів, пов’язаних з професійною діяльністю. Обстеження на сучасному обладнанні, наданому завдяки компанії«Фарма Старт», яке не завжди є в державних медичних установах, де поліцейські проходять обов’язкову диспансеризацію, дасть змогу, з одного боку, попередити низку серцево-судинних захворювань серед цієї категорії правоохоронців, а також розробити рекомендації, які будуть передані керівництву МВС». Корж також запевнив, що одним із дієвих методів боротьби з ознаками появи серцево-судинних захворювань є звичайно спорт.asino1

Головним спонсором соціального проекту «Почуй своє серце!» виступає український виробник лікарських засобів «Фарма Старт», компанія швейцарської фармацевтичної групи «Асіно». «Асіно Фарма Старт» бере участь у соціальних проектах сфери охорони здоров’я України, що включає також і підтримку благодійних програм. Щороку компанія інвестує у соціальні, гуманітарні та благодійні проекти значні кошти, які спрямовані на поліпшення якості життя української нації. Ми віримо, що активна соціальна позиція локальних фармацевтичних компаній, сприятиме розбудові сфери охорони здоров’я України», – відзначив  Генеральний директор ТОВ «Фарма Старт», компанії швейцарської фармацевтичної групи «Асіно», Євген Едуардович Заїка.

Графік організації обстежень передбачає 16 листопада – Львів, 23 листопада – Одеса, 30 листопада – Харків, 13 грудня 2016 року – Дніпро. Після завершення обстежень медики розроблять низку рекомендацій, які будуть передані керівництву МВС України.

*****

Фізкультурно-спортивне товариство «Динамо» України, Всеукраїнська громадська організація «Український фонд «Здоров’я» та український виробник лікарських засобів «Фарма Старт», компанія швейцарської фармацевтичної групи «Асіно», у своїй діяльності мають спільну мету – забезпечити здорове й якісне життя української нації. Кожна із організацій через свою місію та цінності втілює в життя поставлену перед собою мету. Це популяризація спорту та фізичної культури, запровадження і реалізація соціальних програм, фармакологічна підтримка населення України шляхом забезпечення якісними, ефективними, безпечними та доступними медичними препаратами.

Джерело: прес-центр «Фарма Старт», компанії фармацевтичної групи «Асіно»

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ