Новини

Стартував Всеукраїнський онлайн-марафон «Щаслива печінка»

Новини

Стартував Всеукраїнський онлайн-марафон «Щаслива печінка»

20/11/2018

20 листопада 2018 р. Санофі в Україні запустила Всеукраїнський онлайн-марафон «Щаслива печінка», покликаний привернути увагу українців до здоров’я цього мовчазного органу людського організму

Ізабела Гужак, генеральний менеджер напряму безрецептурних препаратів Санофі в Україні: «Про здоров’я печінки говорять не часто, тому ми хочемо привернути увагу українців до цього органу та запобігти появі серйозних захворювань, допомогти людям жити здоровим та повноцінним життям».

Печінка – найбільша залоза та непарний орган в організмі людини, виконує понад 500 складних функцій. Це – справжня «біохімічна лабораторія», основне завдання якої очищувати організм від токсинів, а також зберігати кров, перетворювати вуглеводи на необхідну організму енергію, підтримувати імунітет та продукувати жовч, яка розщеплює жири та допомагає вітамінам засвоїтись.

Оскільки печінка не має нервових клітин, часто захворювання, такі як, наприклад, неалкогольна жирова хвороба печінки (НАЖХП), протікають безсимптомно. Втім, вони є дуже небезпечними, адже НАЖХП підвищує смертність від серцево-судинних захворювань у два рази [1].

Ірина Палій, лікар-гастроентеролог, доктор медичних наук: «Здатність печінки до відновлення вражає. Навіть коли залишається лише 25% здорової тканини, за певний час печінка здатна повністю відновитися. Але треба вчасно замислитися про стан цього органу та допомогти йому – збалансувати дієту, відмовитися від шкідливих звичок, більше часу проводити на свіжому повітрі та в русі, а також застосовувати терапевтичні рішення для здоров’я печінки».

Відповівши на 15 запитань тесту в рамках онлайн-марафону «Щаслива печінка»щодо харчування, вживання алкоголю, приймання ліків та фізичної активності, українці зможуть дізнатися про фактори ризику для здоров’я печінки та за потреби проконсультуватися із лікарем і відкоригувати спосіб життя.

[1] Bhatia L.S. et al. Non-alcoholic fatty liver disease: a new and important cardiovascular risk factor. European heart journal (2012) 33, 1190-1200.

Джерело: прес-служба Санофі в Україні

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ