АктуальноНовини

Створено вічний кардіостимулятор

03/03/2012

Американські вчені з Мічиганського університету розробили прототип електрокардіостимулятора, який отримуватиме живлення за  допомогою скорочень серцевого м’яза.

Живлення відбуватиметься наступним чином: крихітні пластини з п’єзоелектричного керамічного матеріалу отримуватимуть механічний імпульс від биття серця. П’єзоматеріали відрізняються тим, що мають здатність перетворювати механічну енергію в електричні імпульси.

Особливістю нових п’єзоматеріалів, що будуть застосовуватись в такому кардіостимуляторі, є підвищений коефіцієнт корисної дії, адже під впливом звичайного серцебиття такий п’єзоелемент  вироблятиме у 8 разів більше енергії, ніж необхідно для живлення приладу.

Творці нового джерела живлення Деніел Інмен та Амін Карамі упевнені в успіху, адже цей принцип вже був застосований на практиці при створенні системи живлення безпілотних літальних апаратів. При польоті такого апарату електричний струм виробляється за рахунок  перетворення енергії , яка виникає через невелику вібрацію крил.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ