Новини

Толерантність. Рівноправність. Інтеграція

22/10/2021

Ці слова є слоганом Міжнародного дня білої тростини, що відзначається 15 жовтня. За офіційними даними, в Україні близько 70 тис. людей мають вади зору

За темними окулярами та тростиною ми розпізнаємо незрячих у натовпі, але тільки тоді, коли стикнулись із ними. А чи замислюємося ми про їхні потреби і важливість соціалізації?

З метою привернення уваги суспільства до проблем слабозорих і незрячих у 1970 році було запроваджено Міжнародний день білої тростини. Традиційно до цього дня приурочують лекції, семінари, тренінги, на яких розповідають усім бажаючим про проблеми таких людей та надають поради щодо допомоги їм. Окрему увагу приділяють білій тростині, яка є не тільки атрибутом людини з особливими потребами, але й її «очами». Так за особливою методикою людина із вадами зору навчається за допомогою тростини орієнтуватись у просторі та оминати перешкоди.

А що ж до соціалізації? Дуже важливим для таких людей є спілкування, яке допомагає не бути самотніми, відчувати себе в єдиному просторі з іншими. Вже стало традицією проводити у Київському академічному драматичному театрі на Подолі творчі вечори для слабозорих і незрячих, в якому беруть участь актори театру і люди з вадами зору.

Цьогоріч спільний концерт відбудеться 26 жовтня о 13:00. У програмі концерту «З любові починається життя»:

  • Поетичні та музичні номери від артистів Театру на Подолі.
  • Читання авторських віршів та виконання пісень учасниками Незалежної науково-дослідницької групи «Творчі ініціативи».

Вхід на концерт вільний.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ