АктуальноНовини

У МОЗ пропонують відтермінувати запровадження ліцензування імпорту ліків

30/01/2013

Міністерство охорони здоров’я України пропонує відтермінувати запровадження ліцензування імпорту лікарських засобів, а також виключити із сфери ліцензування з імпорту активний фармацевтичний інгредієнт (АФІ) та лікарські засоби у формі in bulk.

Відповідний  проект Закону «Про внесення змін до Закону України від 4 липня 2012 року № 5038-VI «Про внесення змін до деяких законів України щодо ліцензування імпорту лікарських засобів та визначення терміна «активний фармацевтичний інгредієнт» винесено на громадське обговорення.

Проектом закону переноситься термін запровадження ліцензування імпорту лікарських засобів (до 1 березня 2014 року), спрощується процедура ліцензування імпорту лікарських засобів шляхом вилучення положення щодо обов’язкової перевірки перед видачею ліцензії відповідності матеріально-технічної бази, кваліфікації персоналу, а також умов щодо контролю за якістю лікарських засобів, що будуть ввозитися на територію України. Окрім того, згідно з проектом закону, ввезення АФІ та лікарських засобів у формі «in bulk» на територію України буде здійснюється без ліцензії на імпорт лікарських засобів.

«Прийняття проекту акта сприятиме подальшому розвитку господарської діяльності в країні, встановить єдині та прозорі правила між державними контролюючими органами і суб’єктами господарювання, стимулюванню підприємництва та забезпечить досягнення балансу інтересів підприємництва та держави», – говориться у пояснювальній записці до документу..

За матеріалами www.moz.gov.ua

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ