АктуальноНовини

У Європі фіксується зростання кількості хворих на грип

17/01/2013

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, які оприлюднені на початку року в бюлетні «EuroFlu», у Європі зафіксовано зростання кількості хворих на грип.

Як зазначено у бюлетні, рівень активності грипу в країнах Європи досить різний: у західній та північній частинах Європи активність захворювання досить висока, на сході Європи спостерігається спорадична (окремі випадки) активність вірусу.

ВООЗ повідомляє, що в цілому в  Европі активність грипу поступово зростає, і такі різновиди вірусу грипу, як A (H1N1) pdm09, A (H3N2) та грип типу B продовжують циркулювати паралельно. Виявлено, що активність вірусу A (H1N1) pdm09 по відношенню до вірусу A (H3N2) зростає.

ВООЗ вважає, що найкращим захистом від грипу є вакцинація, адже щеплення не лише попереджує захворювання, але й запобігає виникненню ускладнень, таких як пневмонії різної тяжкості, менінгіти, отити й загострення хронічних хвороб. Як відомо, у найбільш складних випадках грипу є вірогідність смерті хворого. Кожного року фіксується близько півмільйона смертей.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ