АктуальноНовини

Україна та Група Помпіду продовжать співпрацю у питаннях боротьби з незаконним обігом наркотиків

21/02/2012

В Києві відбулася зустріч Володимира Тимошенка, голови Державної служби України з контролю за наркотиками, та Роберта Телцрова, представника Групи з боротьби зі зловживанням та незаконним обігом наркотичних засобів (Група Помпіду) Ради Європи. Як відомо, Україна прагне до членства у Групі Помпіду, тому зараз активно ведуться переговори щодо покращення й розвитку їх взаємовигідного співробітництва.

В ході зустрічі сторони обмінялися думками щодо таких питань, як: підготовка Державною службою України з контролю за наркотиками  Міжнародної конференції,  яка відбудеться в Києві 21-23травня 2012 року; розробка Національної стратегії контролю за наркотиками на період до 2020 р.  Окрім цього, сторони обговорили можливості подальшого розвитку співробітництва, а також реалізації спільних проектів із боротьби з наркоманією та наркозлочинністю.

Телцров запропонував ознайомитись із  досвідом країн Східної Європи у сфері боротьби з розповсюдженням наркотиків. А  В. Тимошенко висловив власне бачення вирішення цієї проблеми, додавши, що воно обов’язково буде відображене в проекті Національної стратегії контролю за наркотиками на період до 2020 р. Окрім цього, Тимошенко повідомив про підготовку в нашій країні пілотного проекту, який, в разі успішного втілення, допоможе наркозалежним особам, що звільняються з місць позбавлення волі, розпочати нове життя без наркотиків, стати повноправними членами суспільства.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ