АктуальноНовини

Українці перемогли в VIII Міжнародному чемпіонаті з екстреної медичної допомоги

01/02/2013

Із 22-го по 25-е січня в польському місті Щирк тривав VIII Міжнародний зимовий чемпіонат з ЕМД, першість у якому виборола українська бригада екстреної медичної допомоги із Заліщицької центральної комунальної лікарні.

Під час змагань команда на чолі з Арсеном Гудимою виконувала безліч завдань в екстремальних умовах: рятувала потерпілих у ДТП й при масовому нещасному випадку на аеродромі, надавала допомогу при пораненні в живіт під час бійки, реанімувала постраждалого з токсичним отруєнням алкоголем тощо. І все це за складних погодних умов, часом долаючи в горах високі підйоми.

На усіх етапах змагань українська бригада демонструвала високий рівень професіоналізму й уміння реалізувати європейські протоколи з екстреної медичної допомоги й медицини катастроф. Суддям і спостерігачам команда запам’яталася злагодженою взаємодією й оперативністю дій. Також українці відзначилися тим, що під час конкурсу з масовим випадком травмованих вперше використали сучасний метод роботи із сортувальними талонами. Це дозволило якнайшвидше врятувати всіх умовних постраждалих.

Заліщицька бригада випередила 47 інших команд з усього світу, які брали участь у чемпіонаті, і в нагороду за перемогу отримала кубок Міністра охорони здоров’я Республіки Польща.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ