АктуальноАптечные будниНовини

Уряд стимулюватиме виробництво вітчизняних ліків

06/03/2013

Під час зустрічі з дистриб’юторами лікарських засобів, яка відбулася п’ятого березня, Прем’єр-міністр України  Микола Азаров заявив, що Уряд має наміри стимулювати виробництво вітчизняних ліків і докладає для цього значних зусиль, — повідомляє Держлікслужба України.  “Усе, що ми можемо виробляти у себе, ми повинні виробляти. Протягом найближчих років Уряд стимулюватиме виробництво у нас усіх необхідних препаратів. Зараз Уряд розробляє відповідні заходи, і вони будуть реалізовані”, — пообіцяв Прем’єр -міністр.

Микола Азаров також навів статистику, згідно з якою українці щороку купують ліків на 32 млрд. грн., проте півтора-два мільярди з них витрачають на медичні препарати сумнівної якості: “Наші люди купують приблизно на 1,5-2 мільярда гривень препаратів, які взагалі не використовуються у європейських країнах. Їх клінічна ефективність не доведена. Ми з вами разом повинні навести лад у цій галузі. Наші люди повинні отримувати ефективні препарати за доступними цінами”.

Також Прем’єр-міністр повідомив, що очікуваного ажіотажу не сталося, черг в аптеках і дефіциту імпортних препаратів немає, а видача ліцензій на імпортні ліки продовжується за декларативним типом, і всі, хто подав заявки на видачу ліцензій, їх отримали.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ