Аптечные будниНовини

В Україні жодних проблем з наявністю ліків немає

12/02/2013

Як повідомляє прес-служба Кабінету Мінстрів України, уряд тримає під контролем ситуацію з наявністю в аптеках всіх відповідних ліків.

Директор КП «Фармація» Олег Клімов заявив, що йому незрозумілий ажіотаж навколо питання ліцензування лікарських засобів. На його думку, з цього приводу б’ють на сполох ті, хто займається виробництвом фальсифікатів

Нагадаємо, що з 1 березня 2013 року відповідно до Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо ліцензування імпорту лікарських засобів та визначення терміна «активний фармацевтичний інгредієнт», який був прийнятий Верховною Радою 4 липня 2012 року, запроваджується ліцензування імпорту лікарських засобів. Причому перші півроку діятиме максимально спрощений заявний спосіб ліцензування.

Останнім часом Уряд вжив низку заходів щодо з’ясування ситуації та прийняття відповідних рішень. Зокрема, 9 лютого Прем’єр-міністр України Микола Азаров провів нараду щодо впровадження закону про ліцензування імпорту лікарських засобів, на якій поставив вимогу відповідальним посадовим особам  забезпечити наявність ліків в аптеках – як вітчизняних, так і імпортних.

За матеріалами www.kmu.gov.ua

+Олена Новіцька

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ