Новини

Вакцинація – шлях до позитивних змін

05/02/2021

4 лютого Європейська Бізнес Асоціація проводила захід на тему «Глобальний огляд економіки України», в якому взяв участь Прем‘єр-міністр України Денис Шмигаль

Минулий рік був неординарним, тож пан Шмигаль висловив сподівання на краще у 2021 році. За його словами, Україна в новий рік входить з більш підготовленою медичною системою. Наразі продовжується пандемія коронавірусу, тож загальнонаціональний карантин буде продовжено як мінімум до 30 квітня.

Сподівання на позитивні зміни у боротьбі із захворюванням покладають на вакцинацію від COVID-19, яка розпочнеться в Україні вже у лютому. Нещодавно Кабінет Міністрів оприлюднив загальнонаціональний план, з яким можна ознайомитися на Урядовому порталі. В першу чергу вакцинувати будуть найбільш вразливі категорії населення, зокрема працівників системи охорони здоров’я. Пан Шмигаль повідомив, що держава має можливість робити щеплення всіх громадян у порядку черги, втім охочі прискорити процес матимуть можливість вакцинуватись за власний кошт у приватних клініках.

Прем‘єр-міністр зазначив, що Україна використовуватиме тільки вакцини, які показали ефективність не менше 70%. На сьогодні такі показники демонструють 6 виробників вакцин. Уряд планує провести роз‘яснювальну компанію серед населенням щодо імунізації задля забезпечення охоплення якомога більшої кількості людей.

У виступі було зазначено, що Кабінет Міністрів очікує у 2021 році зростання ВВП на 4,6% та рівень інфляції 6%. Прем‘єр-міністр запевнив, що задекларовані реформи продовжаться. Зараз Уряд опрацьовує важливий документ – Стратегія 2030, яка має стати дороговказом розвитку країни на 10 років вперед.

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ