НовиниНовости фармацевтики

Вчені синтезували кров нульової групи

31/10/2011

У Британії створили штучну кров нульової групи, яку в майбутньому можна буде виробляти масово, повідомляють іноземні ЗМІ.

Відповідно даним Центру переливання крові в Англії, кров здають лише 4% населення країни. Як зазначив  Кріс Купер, професор біохімії Університету Ессекса, даний проект має вирішити проблему країн, в яких справи зі здачею крові йдуть погано. На думку професора, цей проект може бути особливо цінним для армії.

Оскільки у країнах 3-го світу кров стала об’єктом купівлі та продажу, то дуже часто донорами стають носії інфекційних захворювань, –  констатують вчені. У благополучній Європі ситуація не набагато краща. Наприклад у Болгарії біля центрів переливання крові постійно чергують люди, готові здати кров заради грошей. Кріс Купер також відзначив, що на сьогоднішній день  вчені  мають недостатню кількість крові для перших експериментів, і вони сприймають це як серйозний виклик для себе, оскільки виробництво штучної крові це дуже дорогий процес. Це стосується виробництва штучної крові нульової групи з негативним резусом. Така кров буде підходити 98% хворих.

За матеріалами unn.com.ua

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ