АктуальноНовини

Вірус грипу може зомбувати людину

28/03/2013

Вірус грипу може зомбувати людину. Про це йдеться у статті The Daily Telegraph. Було помічено, що деякі живі організми під впливом паразитів, які проникають в організм, перестають контролювати власну поведінку й починають підкорятися чужій волі. Іноді жертвами таких паразитів стають люди.

Наприклад, люди, заражені токсоплазмозом, носіями якого є коти, втрачають відчуття небезпеки й страху і стають схильними до самогубства. Це відбувається тому, що токсоплазма паразирує на тих ділянках мозку, які відповідають за страх і задоволення. У результаті відчуття страху притупляється. У деяких випадках відбувається підміна відчуттів, наприклад, у мишей і щурів у “центрі задоволень” відбуваються зміни, у результаті яких миші біжать на запах кішки, замість того, щоб бігти на запах самки.

У вірусу грипу також виявили деякі властивості, здатні зомбувати людину. Учені Бінгемтонського університету провели вакцинацію 36 своїх співробітників і виявили, що люди, які до щеплення жили звичним життям і спілкувалися зі своїм колом друзів, раптом почали відчувати бажання відвідувати бари й вечірки, тобто людні місця, де вірусу грипу досить легко поширюватися.

Материал подготовила +Екатерина Свириденко

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ