Новини

Війна з фальсифікатом

27/10/2014

27 жовтня 2014 р СБУ пвідомила про викриття на Дніпропетровщині групи, яка організувала підпільну лабораторію для виготовлення сильнодіючих та отруйних речовин (анаболічні стероїди), а також фальсифікованих лікарських засобів.

Встановлено, що для фальсифікатів контрабандним шляхом завозилася китайська сировина, а готові «препарати» з приховуванням від митного контролю постачалась до європейських країн.

У рамках кримінального провадження затримано трьох зловмисників – з м. Кривий Ріг та Харкова. Під час санкціонованих обшуків за місцем проживання контрабандистів було виявлено та вилучено 10 тисяч пігулок та 5 тисяч ампул – сильнодіючі речовини у складі анаболічних стероїдних препаратів (діючі речовини – метандієнон, нандролон), а також велику кількість лікарських засобів сумнівного походження.

У гаражі, що належить одному з учасників угруповання, виявлено підпільну лабораторію з якої вилучено: обладнання для виробництва, пакування та сортування сильнодіючого лікарського засобу з діючою речовиною метандієнон та отруйної речовини з діючою речовиною тестостерон; 17 кг сировини (порошок метандієнону) та 1 кг сировини (порошок тестостерону), що використовувалась для виробництва пігулок; понад 20 тисяч порожніх ампул, наклейок та прес-форм, які застосовувалися у технологічному циклі.

Загальна вартість вилучених препаратів та обладнання на «чорному» ринку становить майже 450 тисяч гривень.

Нагадаємо, що минулого тижня співробітники СБУ викрили та припинили потужне підпільне виробництво фальсифікованих лікарських засобів із контрабандних медичних речовин у Харкові. З контрабандних препаратів із використанням виробничих потужностей харківського фармацевтичного підприємства зловмисники незаконно виготовляли фальсифіковані популярні лікарські засоби – карсил, спазмалгон, кетанов та анаферон, довільно визначали терміни придатності та пакували пігулки під маркуванням іноземних фармацевтичних компаній. Підробки зловмисники планували реалізовувати через аптечну мережу.

Встановлено, що великі партії фальсифікованих на території однієї з країн Північної Азії препаратів та хімічних сумішей  незаконно переправлялися на територію України літаками з приховуванням від митного контролю та через міжнародні поштові відправлення під виглядом «побутової хімії».

За висновками фахівців, підробні пігулки містили крохмаль та інші наповнювачі, які не справляють фармакологічної дії.

Під час обшуків в офісних та складських приміщеннях комерційної структури було вилучено відповідне промислове обладнання, медичні субстанції та дві тонни готових «лікарських засобів» на загальну суму понад 10 мільйонів гривень.

За обома справами тривають експертизи та слідчі дії.

За даними прес-центру Служби безпеки України, фото: СБУ

 

https://rx.ua
ПЕРЕДПЛАТА
КУПИТИ КНИГИ